Waar kijk jij als eerste naar op een garenlabel? De looplengte of de aanbevolen naalddikte? Of heb je vooral interesse in de vraag of het garen gewassen kan worden? En zo ja, alleen op de hand of ook in de machine? Bij Wol zo Eerlijk kun je inmiddels meerdere garens vinden die (op lage temperatuur) in de wasmachine mogen. Dat geldt voor bijvoorbeeld Vinnis Colours Bambi, de Wol zo Eerlijk verloopgarens en de Belmonte en Bio Love garens van Rosarios 4. Voor het merendeel van de garens in het assortiment van Wol zo Eerlijk geldt dat handwas wordt aanbevolen.
Maar of het nou wel of niet in de machine gewassen mag worden, ik adviseer altijd om in ieder geval een fijnwasmiddel te gebruiken. Ook voor het blocken van je haak- of breiwerk. Als je uren (dagen, weken…) hebt zitten breien of haken aan een mooie shawl of trui, ben je daar natuurlijk zuinig op! Voor al je brei- en haakwerk is er nu Soak Wash. Dit fijnwasmiddel is geschikt voor alle denkbare vezels, van wol tot linnen. Maar bijvoorbeeld ook lingerie en badkleding worden blij van Soak.
Ik ben heel enthousiast! Soak is namelijk super praktisch in het gebruik dankzij de ‘niet uitspoel formule’ en heel zuinig in het gebruik. Je hebt slechts een theelepel wasmiddel nodig op een paar liter koud of lauwwarm water. Zodoende kan het compact verpakt worden. En als je net als ik niet van ‘overdreven geur’ houdt, zijn de subtiele geuren van Soak heel aangenaam. Bovendien wordt Soak Wash ecovriendelijk en dierproefvrij geproduceerd!
Ik noemde het zonet al even, Soak Wash is ook ideaal te gebruiken bij het blocken van je haak- of breiwerk. Omdat ik regelmatig vragen krijg als “Wat bedoel je met blocken?” en “Moet dat nou echt, dat blocken?”, leg ik het graag nog eens uit. Om te beginnen met de laatste vraag: niks ‘moet’ natuurlijk, maar het eindresultaat van je brei- of haakwerk wordt zoveel mooier als je wel de moeite neemt om het te blocken. De steken vallen mooier, het geheel ziet er gewoon zoveel netter en professioneler uit. Daarnaast is blocken nuttig, om je werk in vorm en/of op de juiste maat te spannen. Wat je doet, is het werk vochtig of nat maken en daarna plat in de gewenste vorm en maat spannen en laten drogen. Waar ik vroeger eindeloos met de plantenspuit in de weer was, kies ik nu voor de meer efficiënte weg: het hele breiwerk in een badje met fijnwasmiddel dompelen en een half uurtje laten staan. Daarna het water wegduwen (niet wringen!) en breiwerk in een handdoek wikkelen, zodat de handdoek het overtollige water opneemt. Tot slot het werk op maat spannen en laten drogen.
Wol zo Eerlijk gaat stoppen! 50% korting op alles (m.u.v. al afgeprijsde producten en patronen) met kortingscode SALE50. Zie ook: Wol zo Eerlijk gaat stoppen
|