Verantwoord Ondernemen

Wol zo Eerlijk heeft een missie: de handwerkwereld verduurzamen. Daarom biedt Wol zo Eerlijk alleen producten met een goed verhaal. Daarnaast wil Wol zo Eerlijk een maatschappelijk verantwoorde, transparante onderneming zijn.

Alleen producten waarvan bekend is waar ze vandaan komen, onder welke omstandigheden ze zijn geproduceerd, worden aangeboden in de webshop en in de winkel in Vries. Wol zo Eerlijk realiseert zich dat 100% duurzaam niet bestaat. Desondanks doet Wol zo Eerlijk haar uiterste best zorgvuldig te letten op duurzame criteria: biologisch, diervriendelijk, milieuvriendelijk, niet door kinderhanden gemaakt en een eerlijke prijs voor alle betrokken partijen. Kortom, beter voor mens, dier en milieu!

Als er geprint wordt, is dat op een zo duurzaam mogelijke manier. Wol zo Eerlijk print alleen als het nodig is en bij voorkeur op gerecycled papier. Cartridges worden ingeleverd bij de leverancier voor recycling. Bij drukwerk, zoals visitekaartjes en wikkels, gaat de voorkeur uit naar gerecycled papier of in ieder geval FSC gecertificeerde papiersoorten.
Voor het verzenden van producten kiest Wol zo Eerlijk bij voorkeur voor hergebruik van verpakkingsmaterialen, aangevuld met recyclebaar papier. Wanneer je plastic opvulmateriaal in een doos vindt, betreft dit altijd hergebruikt materiaal. Uiteraard doet Wol zo Eerlijk aan afvalscheiding. Het zou fijn zijn als ook jij de verpakkingsmaterialen die je krijgt van Wol zo Eerlijk hergebruikt of gescheiden afvoert.

Wol zo Eerlijk heeft een zakelijke rekening bij de SNS bank, één van de koplopers in het rijtje verantwoorde banken. De SNS Bank investeert niet in bedrijven die (bewezen en stelselmatig) het milieu of mensenrechten schaden en gaat daarbij uit van (inter)nationale richtlijnen en wetten. Daarnaast hanteert SNS een duurzaam inkoop- en beloningsbeleid.

In het atelier en kantoor van Wol zo Eerlijk wordt bewust gewerkt. Afvalscheiding en hergebruik van materialen is hier volstrekt normaal en er wordt zuinig omgegaan met energie. Zo zullen er niet onnodig lampen branden, staan er geen computers overbodig aan. En als het kouder wordt trekken we een dikkere trui aan. De  winkel van Wol zo Eerlijk in Vries is bewust ingericht: voor de verbouwing is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van tweedehands en duurzame materialen en ook het meubilair bestaat op een enkel plankje na uit aankopen in vintage- en kringloopwinkels en zoldervondsten.

Goede Doelen

Bij Wol zo Eerlijk zijn we ons er van bewust dat je niet in je uppie de wereld kunnen redden. Gelukkig zijn er heel veel fantastische organisaties die zich inzetten voor het goede doel. En een aantal daarvan steunen we graag als vaste donateur:

Wil je meer weten over Wol zo Eerlijk? Wie zit er achter deze onderneming en wat houdt haar bezig? Lees het op de pagina Over Wol zo Eerlijk of duik in het blogarchief.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org