Wol zo Eerlijk belettering Brinkstraat

Verbouwen & verduurzamen

“Ben je al bijna klaar met je winkel”? Het is heerlijk dat zoveel mensen, zowel in mijn omgeving als online, met me meeleven. Is dat nou heel ingewikkeld, zo’n klein winkelpandje inrichten? Zul je je misschien afvragen. Nee, het hoeft niet moeilijk te zijn: als je een instapklaar pand betrekt, kan het heel snel geregeld zijn. Zeker als je daarbij kiest voor een standaard winkelinrichting. Kasten en rekken bestellen, laten bezorgen en hup verhuizen.

Verbouwen

Maar voor mij werkt dat niet. Ruimtes die al ‘winkelklaar’ leeg stonden, pasten mij niet. En standaard winkelinrichtingen spreken me ook niet aan… Ik had het geluk tegen een unieke ruimte aan te lopen. Klein, maar groot genoeg voor mijn kleinschalige (web)winkel. Van de buitenkant al sfeervol en op een prachtige, goed bereikbare locatie. Alleen binnen moest er nog het een en ander aan gebeuren. Er was bijvoorbeeld geen stromend water. En een kop koffie kunnen zetten, zou toch wel fijn zijn. Ook wanden, vloer en plafond waren toe aan een opknapbeurt, scharnierende deuren draaiden eigenlijk de verkeerde kant op en o ja, in het ideale geval zou er ook nog een wandje verplaatst moeten worden om de ruimte optimaal te kunnen benutten.

Speuren

De plannen werden eind maart gesmeed en in de maanden april en mei is er hard gewerkt. Nadat de eigenaar van het pand een mooie basis had gelegd, zijn manlief en ik verder gegaan met de afwerking. En omdat ik dus een nogal uitgesproken smaak heb als het op inrichten aankomt, was ik tegelijkertijd driftig op zoek naar meubels en accessoires voor het interieur. En als je goed zoekt – en goed in je hoofd hebt hoe het er uit moet komen te zien – kom je op Marktplaats of bijvoorbeeld een vlooienmarkt de mooiste vondsten tegen!

Hergebruiken

Zowel voor het verbouwen, afwerken als inrichten is heel veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. De eigenaar van het pand had vanwege meer dan dertig jaar retail-ervaring genoeg bouwmaterialen liggen. Wie wat bewaart, heeft wat! En ook bij ons thuis ligt nog genoeg uit vorige huizen om te hergebruiken. Als je dan ook nog een man met twee rechterhanden hebt en zelf graag klust, is dat mooi meegenomen. Netjes schilderen kon ik al, al zeg ik het zelf. En inmiddels kan ik ook met een handzaagje en een bankschroef overweg.

Verduurzamen

Het mes snijdt aan twee kanten: door zoveel mogelijk te kiezen voor hergebruik van materialen is de winkel zo duurzaam mogelijk tot stand gekomen én past het helemaal bij mij en bij Wol zo Eerlijk. Het was af en toe een flinke puzzel en het was passen en meten, maar het is gelukt. De winkel is klaar voor de opening. Donderdag 8 juni gaat de deur voor het eerst open. Ik hoop dat je snel een keer langskomt. Is het te ver uit de buurt voor je? Uiteraard blijf ik voor je klaarstaan in de webshop. Heb je vragen of twijfels? Aarzel niet om te bellen of te mailen.

Delen op Social Media
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

Naar de webshop