Wol zo Eerlijk verloopgarens biokatoen

Echte Unikat

Vorige maand stonden we vier dagen op de Handwerkbeurs in Zwolle. Een mooie gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met bestaande en nieuwe klanten. En om met elkaar van gedachten te wisselen over producten bijvoorbeeld. Een vaak terugkerende vraag is “of ik de echte Unikat verloopgarens verkoop”. Als ik vervolgens doorvraag naar wat diegene verstaat onder ‘de echte Unikat’, blijkt vaak dat het vooral iets van horen zeggen is. Tijd voor wat meer duidelijkheid!

Unikat

Unikat is een merknaam. Het van oorsprong Duitse bedrijf Colcoton-Unikat is 20 jaar geleden overgenomen door de Nederlandse firma Venne garens. Dit bedrijf heeft een grote reputatie op het gebied van weefgarens! Daarnaast leveren ze garens aan winkels zoals Wol zo Eerlijk om zelf verloopgarens te ontwikkelen. Alle verloopgarens die gemaakt worden van garens die bij Venne-Colcoton Unikat vandaan komen, zou je dus gemakshalve Unikat garens kunnen noemen. Garens van katoen, linnen, wol, acryl en combinaties hiervan. In uitgebreide kleurenpaletten. Voor Wol zo Eerlijk was de keuze echter niet moeilijk: ik gebruik alleen de biologische variant (met GOTS certificering).

Merkverwatering

De afgelopen tijd komen er steeds meer verloopgarens op de markt. Van uiteenlopende fabrikanten. Omdat verloopgarens in de volksmond Unikat garens worden genoemd, worden ook bollen van andere merken “Unikat bollen” genoemd. Merkverwatering noemen ze dat. Net zoiets als met luxaflex: jaloezieën die ooit zijn ontworpen door de firma Luxaflex, maar inmiddels is de merknaam een soortnaam geworden. Wil je weten of je te maken hebt met ‘echte Unikat’? Informeer bij de verkoper of het verloopgaren gemaakt is met Venne garens.

GOTS

Koop je je verloopgarens bij Wol zo Eerlijk dan heb je dus te maken met echt Unikat garen. Bovendien garandeer ik je dat de garens een verantwoorde keuze zijn: ik kies uitsluitend voor de biologisch variant. En alle biologische garens van Venne zijn GOTS gecertificeerd. Dat betekent dat door de hele keten wordt voldaan aan de strenge internationale standaard voor biologisch textiel. Bekijk ook eens de showclip over de GOTS standaard.

Standaard, Large of XL

Om nog meer tegemoet te komen aan jullie wensen heb ik afgelopen week de keuzemogelijkheden verder uitgebreid. Behalve in de standaard uitvoering (ca. 825 meter) en de XL uitvoering (ca. 1225 meter) kun je nu ook verloopgaren in een Large variant bestellen. Met ca. 1025 meter zit deze maat er precies tussenin. Hou met het bestellen van Large of XL verloopgaren rekening met 1 of 2 extra dagen verwerkingstijd; deze bollen maak ik op maat voor je.

Delen op Social Media
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

Naar de webshop